Otrdien, 24. septembrī, norisinājās mūsu ikgadējā  Atvērto durvju diena. Durvis vērām mūsu mājās - Rīgas jauniešu centrā ‘’Kaņieris’’, Rīgas skolēnu domes (RSD) galvenājās telpās. Apmeklētājiem bija iespēja uzzināt vairāk par RSD darbību un to, ko iespējams iegūt esot daļai no mums, piedaloties kādā no 5 sarīkotajām aktivitātēm.

Pasākumu atklāja RSD prezidente Marta Lamane, iepazīstinot ar Rīgas Skolēnu domes valdi un šai dienai veidotajām aktivitātēm. Šogad Atvērto durvju diena tika veidota pavisam citādi - tās aktivitātes veidoja RSD valde kopā ar dalībniekiem, ļaujot apmeklētājiem darboties pašiem un visai neierastā veidā uzzināt par iespējām sevi pilnveidot pievienojoties RSD komandai.

 

Piedāvātās aktivitātes, galvenokārt, attīstīja spēju veikt darbu komandā, kas ir svarīgi arī RSD ikdienā. Prezidente un viceprezidente rīkoja “Valdes simulācija”, kurā dalībnieki guva ieskatu valdes ikdienas darbā un prasmes, kuras jāpielieto vadot un esot komandā. Projektu koordinatores izveidoja komandu spēli ar iespēju attīstīt savu spēju ātri reaģēt, darboties komandā ar nepazīstamiem jauniešiem un domāt radoši. Ārējo sakaru daļa piedāvāja iespēju iemācīties radoši apspēlēt nestandarta situācijas, darboties konandā un prezentēt paveikto.

Viena no dalībnieku iecienītākajām aktivitātēm bija Juridiskās un finanšu daļas vadītājas un lietveža veidotā kvesta jeb izlaušanās istaba, taču arī pārējās aktivitātes tika novērtētas ar aktīvu darbošanos un sirsnīgiem smaidiem.

Par piedalīšanos katrā aktivitātē dalībnieki  saņēma uzlīmīti uz īpaši veidotas kartītes, ko dalībnieki pasākuma beigās iemainīja pret blociņu vai maisiņu ar RSD logo.

Atvērto durvju diena bija izdevusies un palīdzēja gan iepazīt RSD, gan citu skolu pašpārvalžu pārstāvjus un iegūt jaunus kontaktus.