Čau! Rīgas Skolēnu domes 18.sasaukuma laiks jau tuvojas noslēgumam un ir pienācis laiks tikties uz ikgadējo kongresu, valstī esošas situācijas dēļ šogad 19. kongress norisinās rudenī – jaunā mācību gada sākumā, nevis vienmēr ierastajā aprīlī. Rīgas Skolēnu domes 18. pastāvēšanas gads tomēr ir nesis pārmaiņas, mūsuprāt, pozitīvas! Taču ir lietas, kas nemainās, kā jau katru gadu, jauns sasaukums tiek uzsākts kopā ar Rīgas skolu skolēnu pārstāvjiem, kuri ievēl jaunā sasaukuma prezidentu un viceprezidentu un apstiprina pārējos valdes locekļus. Aicinām arī tevi uzsākt jauno mācību gadu līdzdarbojoties un iedarbināt Rīgas Skolēnu domes 19.sasaukumu! RSD 19. kongress notiks š.g. 11.septembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 Pullman Hotel Riga (Jēkaba iela 24).

Tātad, kāpēc tev ir jāpiedalās kongresā?

Rīgas Skolēnu domes pamats ir Rīgas skolu skolēni, un tieši šī iemesla dēļ Rīgas skolu skolēnu pārstāvji ir tie, kam pieder gala vārds RSD valdes veidošanā un galveno procesu vadībā.

 

Līdz kongresam jau būs notikušas Ārējo sakaru daļas vadītāja, Juridiskās un finanšu daļas vadītāja, projektu koordinatoru un lietveža vēlēšanas. Šajās vēlēšanās balstiesīgi ir RSD dalībnieki un ievēlētie amata kandidāti tiek tālāk virzīti uz kongresu apstiprināšanai amatos no Rīgas skolu skolēnu pārstāvju puses.

Katrai no Rīgas skolām ir viens mandāts, kuru saņem attiecīgās skolas viens skolēnu pārstāvis. Ar šo mandātu arī notiek visu kongresā nepieciešamo un RSD svarīgāko lēmumu pieņemšana. Tā kā RSD valda demokrātijas principi, lēmumus kongress pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu.

Pēc iepriekš minēto valdes locekļu apstiprināšanas amatā notiek RSD 18. sasaukuma prezidenta vēlēšanas. 17. sasaukuma valdes loceklis būs sagatavojis interesantus uzdevumus prezidenta amata kandidātiem, kas pārbaudīs kandidātu atbilstību prezidenta amatam. Pēc šīm aktivitātēm skolu pārstāvjiem būs iespēja uzdot viņiem interesējošos jautājumus un uzdevumus. Un pēc tam seko balsošana, kur galvenie noteicēji esiet Jūs, skolu skolēnu pārstāvji!

Katru sasaukumu atklāj jaunievēlētais prezidents ar savu uzrunu.

 

Ar amatu kandidātu pieteikumiem vari iepazīties... https://ej.uz/amatu-pieteikumi

Kongresā notiek arī Rīgas Skolēnu domes Nolikuma un Iekšējo noteikumu grozīšana. Grozījumu projektus sagatavo RSD Juridiskā un finanšu daļa.

Neaizmirsti pieteikties kongresam: https://ej.uz/piesakies-kongresam (Ja nepieciešama stundu kavējumus attaisnojoša zīme, atzīmē atbilstošo rūtiņu anketā)

 

Stay updated un atzīmē "going" kongresa Facebook eventā:

 

Uz tikšanos jau pavisam drīz!