Prieks par vēl vienu jaunām atziņām un pozitīvām emocijām piepildīta pasākuma aizvadīšanu

10. septembrī Autentikā, Bruņinieku ielā 2, Rīgas Skolēnu domei un citiem interesentiem bija iespēja uzklausīt un diskutēt par dažādu minoritāšu iekļaušanu Latvijā ar mūsu lieliskajiem diskusijas dalībniekiem:
Džordžu Stīlu - ASV un Latvijas dubultpilsoni, kurš aktīvi darbojas mākslas jomā un ir biedrības “AfroLat” dibinātājs; Lauru Šternu - performanču mākslinieci, kura darbojas Latvijas Drag King kolektīvā un pašlaik studē Latvijas Mākslas Akadēmijā vizuālās komunikācijas nodaļā; Jāni Ozoliņu – reliģiskās minoritātes pārstāvi, kurš ne tikai dzied un spēle kokles ansamblī un vada dažādus seminārus, bet ir arī fizikas skolotājs vidusskolā; Abu Sohail – kurš dalījās ar problēmām un situācijām, ko nākas piedzīvot Indijas studentiem Latvijā.
Diskusiju vadīja Lolita Tomsone – Žaņa Lipkes memoriāla vadītāja, kura ir visnotaļ pieredzējusi minoritāšu jautājumos.


Papildus diskusijai tika izspēlēta arī īpaša minoritāšu spēle, kurā tika pārstāvētas visas minoritātes un piedalījās arī minoritāti nepārstāvoša auditorijas dalībniece. Spēles gaitā balsoties uz apgalvojumiem kā “Ja Tu spēj iziet uz ielas naktī bez bailēm no uzbrukuma, sper soli uz priekšu”, “Ja Satversme aizstāv tavas tiesības uz laulībām, sper soli uz priekšu” un citiem apgalvojumiem, tika noskaidrots, kurš no visiem spēles dalībniekiem ir priviliģētākais.
Pasākuma neformālajā gaisotnē nonācām pie daudzām jaunām atziņām par to kā varētu uzlabot kopējo situāciju, no kurām viena ir: “Cilvēkus ir nepieciešams izglītot un parādīt, ka arī jebkuras minoritātes pārstāvis ir tikpat parasts cilvēks, kā jebkurš no mums. Ir jāspēj būt iecietīgākiem.”
Paldies visiem, kas ieradās un izrādīja interesi! Uz drīzu atkal redzēšanos!