Vai vēlies risināt kādas Tavā skolā vai apkārtnē svarīgas problēmas?

Vēlies mācīties rakstīt projektus? Gribi satikt citus darbīgus jauniešus no skolēnu pašpārvaldēm? Aicinām pieteikties mācībām “Ideju nakts dialogam”, kas norisināsies 6.-7. martā Rīgas jauniešu centrā “Kaņieris”!

Šajās mācībās būs iespēja uzzināt vairāk un mācīties rakstīt Jaunatnes dialoga projektus. Tā ir Tava iespēja piesaistīt finansējumu un īstenot dažādas darbnīcas, seminārus, konferences, fokusgrupas, lai pārrunātu Tev un Tavai pašpārvaldei svarīgus jautājumus dažādās tēmās – vides aizsardzība, dzimumu līdztiesība, jauniešu līdzdalība, iekļaušana, garīgā veselība un citās! Īstenojot Jaunatnes dialoga projektu, pašpārvalde var kļūt par līdzvērtīgiem lēmumu pieņēmējiem, piedalīties dažādu svarīgu lēmumu pieņemšanā, lemt par svarīgiem jautājumiem, paplašinātu savu darbību.


Mācībās būs iespēja arī parunāt par izaicinājumiem un idejām, kas var tikt apkopoti lielākā sadarbības projektā. Vairāk par Jaunatnes dialoga projektiem lasi: http://jaunatne.gov.lv/lv/erasmus/strukturetais-dialogsjaunatnes-dialoga-projekti! Mācībām aicinām pieteikties 2-3 pārstāvjus no katras pašpārvaldes un konsultantu vai kādu citu atbalsta personu, kas pēc mācībām palīdzēs šos projektus virzīt tālāk, iesniegt un īstenot. Konsultantus / atbalsta personas aicinām pievienoties mācībām 7. martā no 10.00. Pieteikšanās: ej.uz/idejunakts2020! Mācībām būs jāsagatavojas – jāiepazīstas ar Eiropas Savienības Jaunatnes mērķiem un jāapdomā, ar kādiem izaicinājumiem pašpārvaldes dalībnieki saskaras, kādas problēmas savā skolā, apkārtnē, pilsētā viņi gribētu risināt. Mācības vadīs pieredzējis neformālās izglītības mācību vadītājs Staņislavs Babins un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras pārstāve Madara Ērgle. Mācības organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar Rīgas Skolēnu domi un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru. Dalība mācībās ir bezmaksas.

Ja rodas kādi jautājumi vai neskaidrības, droši raksti jaunatnes darbiniecei darbā ar skolēnu pašpārvaldēm Brigitai Mednei Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.!